Zakaj na psihoterapijo?

Rast in napredek notranje moči

 

  1. Obstajajo trenutki, ko se vsi počutimo osamljeno, prestrašeno ali pa imamo morda občutek, da smo obtičali v svojih obnašanjih oz. vzorcih.  Ko nekajkrat poskusimo delovati drugače, ugotovimo, da smo zopet na istem mestu in počasi postanemo utrujeni od tega, da se vrtimo v enem in istem krogu. V takih situacijah naše življenje zgleda prazno in brez smisla. Prepričana sem, da je to na žalost poznano mnogim.

Mnoge kulture in družine nagovarjajo da to lahko “rešite sami”. To, da se poišče pomoč, se žal še vedno ponekod obravnava, kot slabost. Ravno delo s terapevtom je najbolj fokusirano na to, da je tisto, kar najbolj potrebujete ravno vaša moč. Delo terapevta je, da se fokusira na opolnomočenju vaših kapacitet, da se v sebi okrepite in najdete priložnost, samopodporo, samozavest.     

Uspešna terapija vam da inštrumente da lahko z njimi bolje razumete sebe in vaše osebne procese, da si pomagate v življenjskih prelomnicah, razvijete nove odbrambne mehanizme in si omogočite nadaljno rast. Učinkovita terapija pomaga pri ublažitvi napetosti in žalosti, ki so vezane na stare obrazce vašega delovanja in spodbuja osebno rast in spremembo.     

 

 

Terapija nudi priložnost da se izgovori tisto, kar je ostalo neizgovorjeno, da se razišče kaj vas skrbi in izzove bolečino v vas in na koncu da preverite kako se funkcionira z novimi občutki. Na ta način psihoterapija lahko skreira most med trenutno realnostjo in življenjem, kakršnega si želite kreirati. Kot terapevtka vam nudim  varen prostor, kjer lahko odložite težo vsakdanjega življenja ali da raziščete tisto kar vas inspirira.

V terapiji bomo raziskali misli, občutke in tiste teme zaradi katerih se počutite ujete na vaši življenjski poti. Pazljivo bova vstopila v tisti prostor, ki še ni bil raziskan, se srečala z občutki, ki še niso bili izgovorjeni, in ki nas na žalost vodijo do naših bolečih simptomov. Skupaj bova razširila zavest o ustaljenih načinih navezovanja, ki tudi, če vam nekdaj služili, sedaj rušijo funkcionalnost odnosa.    

 

Verjamem da se preteklost živi v sedanjosti. Naše zgodnje življenjske izkušnje in pomembni odnosi so oblikovali model, ki je merilo zato, kako svet za nas funkcionira. Psihoterapevt vam nudi varen prostor, kjer boste dobili priložnost da raziščete, razumete in spremenite življenje s kreiranjem novih, bolj funkcionalnih obrazcev.

 

Kadar se izgubimo v nekem trenutku naše življenjske poti, takrat potrebujemo podporo, s katero bomo zacelili svoje rane in okrepili svojo notranjo življenjsko moč. Psihoterapija vam bo pri tem
pomagala.      

 

Lahko me pokličete na telefonsko številko 041660968 ali mi pišete na info@psihoterapija-jk.si.

Stopite v stik z mano

Na vsa vprašanja vam z veseljem odgovorim. Pošljite povpraševanje ali me pokličite na telefonsko številko.

Telefon

Naslov

Rudnik II/8, Ljubljana

Delavnik

Od ponedeljka do petka od 8h do 20h